Vapun viettoa

Ensimmäistä kertaa ties kuinka moneen vuoteen jäi Tamppi lukematta tänä vappuna. Ei tullut ensimmäistäkään haalariasuista lehdenmyyjää vastaan, vaikka kuinka pyörin vapun alla kauppojen ja ostoskeskusten edustoilla sekä pitkin pääkatua. Kaiken sortin muunlaista hiipparia oli kyllä tavalliseen tapaan liikenteessä ihan kotitarpeiksi. Ja jotain muuta nämä olisivat kyllä varmasti mielellään myyneet nurkan takana.

Vappuaattoa meidät oli kutsuttu viettämään suomalaisporukassa Oaklandin puolelle saunoen pihasaunassa koivujen katveessa. Yllättävänkin suomalainen tunnelma oli siinä takapihalla istuskellessa simaa ja tippaleipää nautiskellessa. No, oli siellä muutakin evästä;)

Vappupäivänä taas suunnattiin pincnikille Mission Dolores parkiin. Se on suosittu paikka viettää aurinkoisia päiviä löhöilemällä nurmikolla tai lasten leikkipuistossa, kukin halunsa mukaan. Leikkipuistoissa on täällä tosin usein kyltit, että aikuisille pääsy sallittu vain lasten seurassa. Keskityimme siis sosialisoitumaan ja luomaan kontakteja muiden paikalla olleiden muutaman kymmenen suomalaisen kanssa. Kekkerit oli kutsuttu koolle täkäläisen lähinnä start-up väestä koostuvan porukan facebook-ryhmässä.

DSC_0426

Tunnelmasta oli saatu melko vappuinen, hiukan Kaivarin vappupäivää muistuttava, säätä lukuun ottamatta. Oli nimittäin lämmin. Eikä täällä kellään ollut mukana mitään vilttiä ja eväskoria kummempaa rekvisiittaa. Muutamalla oli kyllä valkoinen, tai hiukan kellastunut, lakki päässä. Tupsulla ja ilman. Pari ilmapalloa ja muutama metri serpentiiniäkin oli jollakulla esillä. Mutta siis ne Kaivariin päiväksi pystytettävät lähinnä jo kesämökkiä muistuttavat rakennelmat loistivat poissaolollaan. Onneksi. Ja mitään koskea ei ollut lähistöllä, niin ketään ei voitu uittaa nosturin nokasta kylmässä vedessä Koskipuiston tapaan.

Emme olleet ihan ensimmäisinä paikalla, mikä tuskin on yllätys. Porukka oli valinnut vapun vieton paikaksi puiston ylärinteen tasankopaikan heti välittömästi ns. Gay Beachin vierestä. Tuo paikka oli taas nimensä veroinen. Siinä noin sadan metrin kaistaleella ei kyllä montaakaan naista näkynyt, vaikka paikka oli tupaten täynnä. Ja paikalla olleista herrasmiehistä osa oli pukeutunut mm. pinkkeihin pieniin uikkareihin, tai pelkkään kullan väriseen kimaltelevaan viittaan. Onneksi oli sentään sen verran reilun kokoinen viitta, että ylettyi ympäri kropan etupuolelta.

Meillä oli eväänä itse tehtyä simaa, sekä kananmuna-sillivoileivät. Sinappisilliä oli ostettu mööpelienhankintareissulla ruotsalaiselta huonekalukauppiaalta Emeryvillestä. Hyvin toimi.

Siman teko ei täkäläisellä kuivahiivalla meinannut oikein onnistua. Onneksi löysin yhdestä kaupasta tuorehiivaa, joka ei ollut homeessa. Tuorehiivaa ei yleensäkään tahtonut mistään löytää, mutta tässä kaupassa, jonne sattumalta poikkesin, sitä oli kaksi laatikollista hyllyssä. Näistä toisen päiväys oli mennyt jo toissaviikolla, ja joka ikinen hiivapakkaus oli auennut, ja paksun siniharmaan homeen peitossa. Hienoa. Toinen laatikollinen oli vielä päiväysten puitteissa pari päivää voimassa, mutta siitä löysin tasan yhden ainoan hiivapakkauksen ilman hometta. No, sehän kyllä riitti. Seuraava hankala osuus siman teossa oli pullotus. Tusinan verran erilaisia ruoka- ja keittiötarvikekauppoja kiersin, mutta mistään ei löytynyt trattia, niinpä sellainen piti virittää itse foliosta ja ilmasointiteipistä.

DSC_0408

Picnikpäivä oli oikein mukava, paitsi ulkosalla hienoissa maisemissa istuskelu, niin erityisesti tutustuminen muihin täällä oleviin suomalaisiin. Oikein mukavaa porukkaa. Ei tässä kuitenkaan vielä turhan suuri kontaktiverkosto täällä ole, niin oikein mielellään tutustuu uusiin ihmisiin.

Auringon alkaessa pikku hiljaa laskea, yltyi myös viileä tuuli. Päivä olikin tosiaan ollut viikon selkeästi lämpimin, noin 27 astetta. Muuten vappuviikon sää olikin sitten 16-17 astetta jo todella kylmä ja aika kova tuuli mereltä. Eli kerrankin sää suosi tällaisena päivänä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s