Grand Prismatic Spring

on

Ajoimme Old Faithfulilta reilut kymmenen kilometriä pohjoisemmaksi katsomaan Yellowstonen toista erityisen kuuluisaa nähtävyyttä, Grand Prismatic Springiä.

Tällä alueella oli muutama muukin iso kuuma lähde, jotka valuttivat ylivuotovettä kovalla vauhdilla ohi virtaavaan jokeen. Joen vesi olikin mukavan lämmintä, mutta uiminen oli kylttien mukaan erikseen kielletty. Höh. Muuten jokien ja järvien vesi tällä reissulla ei oikein Zionin kansallisipuiston Narrowsin jälkeen ole houkutellut. Lumien sulamisvedet ovat täälläkin aika viileitä.

Yellowstone
Midway Gayser Basinin keltaiseksi värjäytynyt ylivuoto-oja.
Midway Gayser basin
Excelsior Geyserin kirjas vesi kiehui hiljakseen pulputellen. Tämä geysir on purkautunut viimeeksi vunna 1985. On kuulemma mahdotonta ennustaa, millioin se taas seuraavaksi purkautuu. Mutta kun se tapahtuu, niin se räjäyttää taas myös ympäröivää maatakin mukana taivaalle. Se on kuitenkin sen verran iso allas, että aivan vieressä ei tekisi mieli olla.

Grand Prismatic Spring -lähde höyrysi niin paljon, ettei niitä sateenkaaren värisiä reunuksia juuri nähnyt. Vasta paikan päällä huomasin, että muutaman sadan metrin päässä taustalla olevan kukkulan rinteellä olisi ollut näköalapaikka, josta olisi varmasti nähnyt lähteen paremmasta kulmasta. Kartan mukaan sinne päästäkseen olisi pitänyt kuitenkin ajaa muutaman kilometrin päähän, ja sieltä kävellä puolitoista kilometriä. Illan ollessa jo pitkällä, päätimme pidättäytyä moisesta suorituksesta, ja tyydyimme ihailemaan lähdettä sen pinnan tasolta._DSC8854

Yellowstone
Jonkinasteinen pettymys, täytyy myöntää. Tuolla takana olevan kukkulan rinteellä on näköalapaikka, josta olisi päässyt näkemään lähteen hiukan paremmasta perspektiivistä.

Ilta-aurinko paistoi jo sen verran matalalta, että kovin hyvin ei näiden lähteiden värikkäät reunukset päässeet oikeuksiinsa. Kävelimme muutaman sadan metrin mittaisen rengasreitin näiden isojen altaiden lomitse. Ei tehnyt mieli astua alas laiturimaiselta kävelyreitiltä. Polun varren kylteissä varoiteltiin kuumasta ja syövyttävästä vedestä.midway gayser basin

Yellowstone
Firehole River
Grand Prismatic Spring
Grand Prismatic Spring ja koko Midway Gayser Basin ilta-auringossa.

Illan päätteeksi ajelimme takaisin Lewis Laken leirintäalueelle. Olimme ostaneet edellisenä päivänä polttopuita Grand Tetonin puolelta eräästä kaupasta. Jo tuona iltana tuskailin lähes palamattomien puiden kanssa. Tänä iltana sama meininki jatkui. Puut eivät vaikuttaneet lainkaan märiltä, mutta silti niitä ei tahtonut saada palamaan. Kaikki risut ja muut sytykkeet paloivat kyllä hyvin, mutta nuotiopuut vain hiiltyivät, vaikka ne pilkkoi miten pieneksi. Pihvin paistamisen ja grillivihannesten kypsentämisen eteen sai tehdä ihan töitä. No, sen paremmalta ne sitten lopulta maistuivat.

 

Advertisement

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s