Hyvää Joulua!

on

Tom & Jerry house_dsc6512Jos voittaisit Lotossa, niin voittaisitko mieluummin enemmän vai vähemmän? Tämä erään ystäväni silloin tällöin esittämä kysymys tuli mieleeni Tomin ja Jerryn talolla. He ovat selvästi halunneet voittaa enemmän. Siis parempi överit kuin vajarit. Tämä San Franciscolainen pariskunta on koristellut talonsa jo 25 vuoden ajan hyvin näyttävästi tuottaakseen iloa ja joulumieltä kanssaeläjille, ja talosta onkin muodostunut paikallinen nähtävyys. Herroista toinen istuskeli nytkin joulupukkivetimissä tuon kuusen juurella, ja otti vastaan lapsia, joita tuotiin kertomaan pukille viime hetken lahjatoiveet.

En oikein tiedä, millä adjektiiveilla tuota talon koristelua kuvailisi. Katsokaa itse tästä videolta.

Noe Valleyn alueella, jossa on pääosin vanhoja viktoriaanistyyppisiä pientaloja, monet muutkin koristelevat talonsa jos jonkinlaisin jouluvaloin. Näistä monet olisivat suomalaisittain katsottuna jo ihan ylikoristeltuja, mutta Tomin ja Jerryn talon jälkeen näyttävät varsin maltillisilta.Noe Valley Christmas lightswp-image-920970106jpg.jpg20161224_14231720161224_142502

Jäimme kotiin viettämään joulua, vaikka joskus ajattelimmekin menevämme Yosemitessa olevalle Ostranderin hiihtomajale. Sinne on tieltä 10 mailin hiihtomatka umpihankea. Emme tehneet varausta, sillä vielä joulukuun puolivälissäkään lumitilanne ei ollut niin varma, että olisi voinut luottaa pääsevänsä hiihtämään siellä. Hyvä olikin, ettei varattu, sillä olisi hyvin mahdollista, ettemme olisi millään päässeet sinne. Aatonaattona ja aattona Yosemitessä nimittäin satoi useamman kymmenen sentin verran lunta. Todennäköisesti tie olivat poikki, tai ainakin vuokra-autolla perille pääsy olisi ollut hyvin epävarmaa, niissä kun ei täkäläisittäin saa käyttää lumiketjuja. Tämä logiikka ei mahdu minun jakeluuni, mutta eipähän ole ainoa täkäläinen asia, joka sinne ei mahdu.

Me teimme joulun tuntua kotiimme suomalaistyyppisellä jouluruualla. Askartelin ihan itse lanttu- ja perunalaatikkoa sekä rosollia, ja paistoin uunissa siankappaeen sinappihunnun kera. Mari teki hyvää puuroa, mutta ei ymmärrä kunnon rusinasopan päälle mitään, joten sekin minun piti itse tehdä. Sekametelisoppaan en löytänyt täältä kätevästi aineksia.

Jouluaaton vastaisena yönä paistelin laatikoita niin pitkään, että tajusin kellon olevan sen serran, että oli se hetki, jolloin Suomen Turku julistaa joulurauhan. Kaivoin Yle Areenasta esille suoran lähetyksen, ja seurasin tilaisuuden, kuten jouluaattoperinteisiin kuuluu.

wp-image-88926308jpg.jpg
Tuntikaupalla haudutettu puuro oli maittavaa, samoin rusinasoppa.
Christmas tree
Oma joulukuusemme on tänä vuonna hivenen pienempää kaliiberia. Koristeitakaan ei siihen oikein hennottu ripustaa, jottei se nyrjähdä painon alla. Tämän kuvan ottamisen jälkeen askartelin sentään pienen paperitähden sen latvaan. Mutta kyllä se siitä, kunhan tämä puu pääsee kasvamaan isoksi. Sitten jää muut torikuuset toiseksi, sillä nämä Giant Sequoiat kasvavat enimmillään yli sata metriä korkeiksi.
San Francisco Christmas
Tämän San Franciscolaisen joulumaiseman myötä ”lopuksi toivotetaan kaupungin kaikille asukkaille kaikille riemullista joulujuhlaa!”

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s