Homewood

 

Aamupalapöydän kohdearpajaisissa voittajaksi ravistettiin hihasta läheinen pikkukeskus Homewood. Se tosin lähti tähän painotettuun arvontaan etulyöntiasemasta. Sen eduksi katsottiin sijainti viiden kilometrin päässä yöpaikastamme Young Scandinavian Clubin mökiltä, kuten myös se, että emme olleet vielä käyneet siellä ja uutta on aina kiva nähdä. Varsin merkittävää oli myös se, että meillä oli sinne jo päiväliput ostettuna. Nämä San Franciscon Sports Basementista etukäteen ostetut alennusliput ovat voimassa koko kauden, joten sikäli niitä ei olisi ollut pakko käyttää juuri tuona päivänä. Edellisen päivän piljetit Squaw Valleyhin olivat kuitenkin olleet sen verran arvokkaat, että psykologisesti oli houkuttavampaa olla maksamatta päivän suorituksesta sillä hetkellä yhtään mitään.

Ilmaisaktiviteettina kohdearvonnassa oli mukana back-country hiihtelyä ”jossain”. Tämän vaihtoehdon ongelmaksi nousi se, että tämä ”jossain” jäi tarkemmin määrittelemättä mm. maanomistussuhteisin liittyvän faktatiedon sekä karttojen puuttuessa. Täällähän ei niin vaan mennä metsään hiihtelemään. Sehän saattaa olla jonkun omistamaa, ja mikäli omistaja ei tykkää hiihtelijöistä maillaan, voi tämä käyttää tunkeilijoiden häätämiseen keinoja, jotka suomessa eivät olisi sallittuja. Täällä eivät jokamiehenoikeudet päde.

Homewood
Houkuttelevan näköitstä pätkää helposti saavutettavissa. Rinteestä vaan sivuun, ja metsikön jälkeen paluu suoraan hissille.

Kerrankin joku mainoslause pitää paikkansa. Homewoodia mainostetaan Lake Tahoen kauneimpana hiihtokeskuksena. Tästä voi kyllä olla samaa mieltä ainakin maisemien suhteen. Keskuksen rakennuskantaa tämä mainoslause ei varmastikaan tarkoittanut. Vaneri- ja lautaseinäiset rakennukset muistuttuivat etäisesti Tampereen Hervannan rinteiden huoltokoppeja, tosin hiukan isompina. No, Homewood tai Herwood lähes sama asia.

Keskuksen jokaisesta rinteestä oli hieno näköala Lake Tahoelle. Näkymää paransi se, että sääennusteesta poiketen taivas ei mennytkään ennen puolta päivää pilveen. Haittapuolena tästä ilman ennakkovaroitusta vallinneesta auringonpaisteesta seurasi hivenen palanut naama.

Homewood
On sitä joskus ollut siirtymärinne huonommissakin maisemissa.

Aluksi ehdimme jo harmitella sitä, että kaikkia rinteitä ei oltu hoidettu edellisen päivän jäljiltä. Rinteitä osoittautui kuitenkin olevan paljon enemmän, kuin olimme etukäteen kuvitelleet. Kyllähän tässä keskuksessa parikin päivää laskee ilman, että samojen rinteiden tahkoamiseen kyllästyy. Muutama kumpareikkoinen rinne ei loppupeleissä haitannut, kun korvikkeeksi löytyi useita hoidettuja rinteitä, jotka olivat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Aurinko paistoi sen verran lämpimästi, että kaikki rinteet alkoivat olla iltapäivästä varsin pehmeitä.

Innostuttiin laskemisesta sen verran kokonaisvaltaisesti, että unohdettiin lähteä ajoissa ruokatauolle. Ruokatauon lykkääntyminen ja energiavaje aiheuttivat sen, että viimeisellä sitä edeltävästä laskusta tuli mahalasku. Ainakin parin metrin matkalta. Kun laskuun oli lähdetty reteästi takki auki, mahalaskun seurauksena oli se, että housunkauluksesta oli mennyt lumi sisään. Se oli kuulemma inhottavaa.

Homewood ski Lake Tahoe
Suurta ruuhkaa ei rinteissä ollut. Keskuksen parkkipaikat olivat kyllä täynnä, mutta ne olivat sen verran pienet, että ihmiset hajaantuivat mukavan harvasti ympäri rinnealuetta.

Rinteiden väliset metsiköt osoittautuivat myös hyviksi laskupaikoiksi Homewoodissa. Puusto oli monin paikoin houkuttelevan harvaa. Kun koko keskus on puurajan alapuolella, niin tämä paikka on varmasti oikein mainio heikomman näkyvyyden tai lumisadepäivän kohde.

Telemark skiing Homewood
Vaikka lumi offarilla oli melkoista liisteriä, sai muutamin paikoin nautiskella parista hyvästä tellukäännöksestä mukavissa maisemissa.
Lake Tahoe
Monin paikoin metsikkö rinteiden välissä on houkuttelevan harvaa. Tähän kun saadaan vaikka puolikin metriä puuteria, niin a’vot!

Tätä testataan tällä tietämää jo heti ensi viikonloppuna. Seuraava Lake Tahoen reissu on tekeillä siis tulevana viikonloppuna. Keli voi asettaa tälle reissulle hiukan haasteita. Koko perjantaiksi on luvattu runsasta vesisadetta, joka ylempänä vuoristossa tulee lumena. Vesisateessa autoilu täällä on epämiellyttävää, kun paikalliset eivät jostain kumman syystä tunnu sitä oikein hallitsevan. Korkealle noustessa taas siten saadaan varautua lumiketjujen kanssa säätämiseen, ja ajonopeuden putoamiseen 30 mailiin tunnissa. Toivottavasti sitä lunta ei tule nyt niin paljoa, että teitä jouduttaisiin sulkemaan.

Tältä tämänkertaiselta reissulta paluumatka sujuikin mukavan jouheasti, ja aikaa kului noin 8 tuntia vähemmän, kuin mutama viikko aiemmin täsmälleen samalla reitillä. Nyt ei ollut ruuhkaa, ja ennen kaikkea, ei ollut lumimyräkkä. Näinpä ollen matkasta selvittiin taukoineen päivineen noin viidessä tunnissa.

Homewood
After Ski:lla oli rento meno. Mitä nyt 25% osallistujista oli nauttinut kuohuviiniä sen verran, ettei jalat enää kantaneet. Kaverinsa kaatoivat hänelle silti ystävällisesti vielä täyden lasillisen. Telttakatoksessa ilmeisesti joku paikallinen suuruus istuskeli iltapäivän  ja soitti ja lauleskeli leppoisaa musiikkia.
Homewood Mountain Sports
Urheilukauppa rinteen juurella edustaa edustavasti paikallista arkkitehtuuria.
Homewood resort
Rinneravintolan, suksivuokraamon, lipunmyynnin yms. huoltotilat sisältävä rakennus lienee samaisen arkkitehdin kynästä, kuin urheiluvälinekauppakin. Hervannan rinteiden huoltokopin arkkitehtuuria tullee tästä lähtien katsottua ihan uusin silmin.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s