Glen Park Canyon

on

Meinasi ihan hermo mennä. Kyllä suomalainen veroehdotus on sitten hieno juttu. Ehkä enemmän tarinaa siitä teemasta kuitenkin toisella kertaa.  Joka tapauksessa, täkäläisen verosysteemin yhteensopimattomuus suomalaisen kanssa on aiheuttanut viime aikoina hammasten kiristelyä. Nytkin sunnuntaina oli määrä vain nopeasti kirjata pari juttua, jotka veroneuvojamme pyysi hänelle lähettämään, kun emme olleet ymmärtäneet ennakolta näihin varautua. No, kun tätä tunnin hommaksi ajattelemaani työtä oltiin koko päivä askarreltu niin, että aurinko uhkasi jo laskea, piti päästä pihalle tuulettumaan.

Lähdettiin iltakävelylle Glen Park Canyoniin. Tällainen paikka on alle kilometrin päässä meiltä kotoa, mutta kumpikaan meistä ei ollut tullut siellä tähän mennessä käyneeksi. Pitihän siellä poiketa vilkaisemassa, kun paikka on San Franciscolasten keskuudessa kuulemma suosittu ulkoilupaikka.

Kanjoni on varsin hyvin piiloutunut teiden ja rakennusten keskelle niin, että siihen ei tule kiinnitettyä mitään huomiota ohi kulkiessaan. Ei sinne tosin mitään suurta valtaväylää johdakaan.

20170409_194539
Tässä ollaan suhteellisen lähellä San Francicon maantieteellistä keskipistettä. Se on kilometrin pässä viereisessä Mt.Davidsonin metsikössä.
Glen Park Canyon
Kanjonin pohja on täynnä tiheää pusikkoa. Sinne saisi varmasti oikein mukavan suunnistusradan.

Kanjonin yläpäästä lähtee rikkaruohoja kasvava kapea polku kaupungin työmiesten tukikohdan verkkoaitaa reunustaen. Se kulkee ränsistyneen ja graffiteilla töhrityn suuren betonirakennuksen, mikä lie vanha koulu, ja hylättyjen asfalttipäällysteisten koripallokenttien ohi sisälle tiheään pusikkoon.

Hetken aikaa polun yli kaartuneita oksia väisteltyämme päädyimme kanjonin laidalle, lähes sen reunatöyräälle rakennettujen talojen alle.

Glen Park Canyon
Melko eksoottista rakennustyyliä Glen Park Canyonin itälaidalla. Jos nämä talot homehtuvat yhtä lailla, kuin täällä talot yleensäkin, ei ainakaan luulisi syyn löytyvän alapohjan riittämättömästä tuuletukesta. Sitä vaan jäimme miettimään, että mitenkähän mahtaa näiden viritysten kestäminen olla maanjäristyksen sattuessa. Ja sitä, että jos on varaa rakentaa tuollainen iso talo noin komealle paikalle, niin pakkoko siitä on tehdä noin ruma.

Arkkitehtuuria tovin päiviteltyämme jatkoimme alamäkeen päätyen kallionjyrkänteelle, josta näki hyvin pusikon peittämän laakson pohjan yli. Nyt auringon laskiessa emme enää viitsineet lähteä tuota pusikkoa tutkimaan, vaan päätimme pysyä selkeällä polulla. Ties, vaikka siellä puskassa tulisi vastaan Kelju K. Kojootti. Tämän olinkin joskus aiemmin jo havainnut kanjonia reunustavan tien laidalla ilmeisesti liikenteen laskentaa suorittamassa.

Kojoottien lisäksi täällä kaupungin puistossa luvattiin kylttien mukaan asustelevan useampia jotenkin tavallista harvinaisempia lintuja, sudenkorentoja ja muita puron varren pikkuötököitä, sekä joku vihreän sävyinen käärme. Lintuja oli kyllä jos jonkin sorttisia liikenteessä, mutta näihin muihin mainittuihin aboriginaaleihin emme törmänneet.

Tiheä viidakko päättyi hiukan harvempaan eucalyptusmetsään, jonka läpi kuljimme uhkarohkeasti viereiselle leikki- ja urheilukentälle, vaikka turhankin tuttu paikallinen luontoääni oli kuultavissa ihan menosuunnassamme. Joku ukko mölisi jotain käsittämätöntä kovaan ääneen ilmeisesti joidenkin tajuntaa laajentavien, tai sen kokonaan sammuttavien, lisäaineiden vaikutuksen alaisena.

Glen Park Canyon
Adolph Sutron, paikallisen patruunan, 1800-luvun puolivälissä istuttamaan eucalyptusmetsään ehtiessämme kuljettiin jo kuun valossa. Täällä metsikössä oli 1800-luvun puolivälin korvilla Yhdysvaltain ensimmäinen kaupallisesti dynamiittia valmistava tehdas. Sen kohtalo ei liene suuren suuri yllätys. Kohtalon päivä koitti vuonna 1869.

Matkanteko oli ollut tähän pisteeseen asti varsin joutuisaa, sillä oltiin tultu alamäkeen 160 korkeusmetrin verran. Nyt saman verran piti kivuta takaisin ylämäkeen. Tämä kanjoni oli yllättävän luonnontilainen ja keväisen vehreä ollakseen keskellä kaupunkia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s