Ski Heavenly, Lake Tahoe

Ski Heavenly, Lake Tahoe

 

Ensimmäinen viikonloppu näillä kulmilla meni Super Bowl –tunnelmissa. Penkkiurheilusta haluttiin kuitenkin siirtyä urheilemaan ihan itse. Tuotiin Suomesta mukanamme telemarksukset ja -monot, koska oletettavasti niiden vuokraaminen täältä olisi haastavampaa, kuin alppivälineiden. Myöhemmin kävi tosin ilmi, että telluvälineitäkin saa vuokralle.  Tänä talvena laskeminen Suomessa jäi yhteen soramonttupäivään karvapohjasuksilla Vehoniemen harjulla. Puute päätettiin korjata täällä.

Vuokrasin auton. Koska farmariautoja ei vuokrata, ja sedan -mallisista vuokra-autoista ei ikinä tiedä, saako takapenkkiä käännettyä matalaksi, piti ottaa SUV. Se ei tosin ollut montaa dollaria compact -luokan autoa kalliimpi. Sain vielä upgreidauksen nelivetoiseen Jeep Compassiin. On muuten todella huono ajaa! Hyvän ajoasennon löytäminen osoittautui ihan mahdottomaksi. Polkimet ovat jossain ihan ihme kulmassa, niin että nilkka oli ihan krampissa parin tunnin ajamisen jälkeen.

No, päästiin noin neljän tunnin ajomatka Tahoe-järven eteläkärjen kylässä sijaitsevaan hotelliimme. Hotellihuoneesta joutui pulittamaan ihan kiskurihinnan, lähes 200 USD yöltä, ja kyseessä oli siis sellainen perinteinen kahden tähden amerikkalainen tienvarsimotelli 60-luvulta. Juhlapyhähinnat.  Oli nimittäin Presidents Day -viikonloppu. Lake Tahoen ympäristössä on kymmenkunta erikokoista laskettelukeskusta, ja me päädyimme suositusten perusteella Heavenly -nimiseen keskukseen. Oli kuulemma laajin, monipuolisin, ja paras.

Aamulla hirveän jonottamisen jälkeen saatiin liput ostettua. Liput kannattaisi normaalisti ostaa etukäteen San Franciscosta Sports Basement- urheilukaupasta, niin säästäisi hinnoissa monta kymppiä. Ne liput eivät kuitenkaan olleet voimassa tänä juhlapyhäviikonloppuna. Toinen vaihtoehto olisi ostaa lippu etukäteen netistä, niin pääsisi myös halvemmalla. Kun ostaisi sen viikkoa etukäteen, niin keycard tulisi postissa kotiosoitteeseen. Ja mekö olisimme hankintoinemme niin ajoissa? Myöhemmin kävi ilmi, että olisi ollut myös mahdollista ostaa lippu netistä etukäteen, ja lunastaa se hiukan lyhyemmän jonon lippuluukulta.

Hissillä ylös päästyämme oli edessä valinta, laskeako Kaliforniaan vaiko Nevadaan. Seistiin siis kutakuinkin osavaltioiden rajalla. Kalifornian puolella olisi järvimaisemat, ja Nevadassa alavat peltoaukeat. Lähdettiin huitsin Nevadaan.

IMG-20160214-WA0003

Heavenlyn rinteet olivat meille pieni pettymys. Rinteet olivat melko lyhyitä paria poikkeusta lukuun ottamatta, vaikka korkeuseroa huipun ja kylän välillä onkin noin 1100 metriä. Lunta oli kyllä paljon, muta viimeisimmästä lumisateesta oli jo aikaa, joten mitään puuterilaskuja ei päässyt offarilla toiveistamme huolimatta harrastamaan. Mikäli näin olisi ollut, olisi fiilis Heavenlystä aivan varmasti toisenlainen. Alue kun näytti olevan täynnä mahtavia offaripaikkoja. Nyt ne kaikki olivat puhki kulutettuja, ja lämpimän auringonpaisteen ja yöpakkasten kivikoviksi jäädyttämiä. Tokihan pari pätkää piti käydä kokeilemassa, mutta kokemusta ei kyllä mitenkään voi kuvailla nautinnolliseksi. Paitsi maisemien puolesta.

_DSC0040

Maisemat olivatkin ehdottomasti Heavenlyn paras puoli.

Hinnat olivat päätä huimaavat. Hissilippu maksoi 130 $ päivä ja kahden hengen burgerilounaaseen ei 50 $ riittänyt. Iltapäivän tauolla mietittiin, että juodaan kahvit, kun olut oli melko tyyristyä. Nähtyämme kahvien hinnat, suunnistimme oluthanojen ääreen. Hinnastoa ei ollut näkyvillä. Vihje sinänsä jo jostain. Mari tilasi kaksi olutta, ja baarimestari ystävällisesti laski ne muovituoppeihin, ja nosti tiskille. Marin ilme oli kaikesta päätellen näkemisen arvoinen tarjoilijan ilmoittaessa hinnaksi 24,50$. Ilmettä en nähnyt, koska seisoin hänen takanaan, mutta pystyin päättelemään sen tarjoilijan lakonisesta toteamuksesta ”I can give you the receipt”.

Iltaruokailuun olisi kannattanut tehdä pöytävaraus näin juhlapyhän aikaan. Me emme tehneet, ja kiertelimme jonkun aikaa pitkin kylän raittia, jotta löysimme inhimillisen hintaisen syöttölän, jonne pääsi sisälle. Päätimme siinä syödessämme, että Heavenly on nähty päivässä. Ajetaan aamulla johonkin toiseen paikaan.

 

 

Advertisement

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s