Twin Peaks

Twin Peaks

Ties kuinka monta kaupunkia pitkin maailmaa sanotaan rakennetun seitsemälle kukkulalle. San Francisco on yksi niistä. Nämä seitsemän kukkulaa ovat Telegraph Hill, Nob Hill, Russian Hill, Rincon Hill, Twin Peaks, Mount Davidson ja Mount Sutro. Tokihan tämä on vain jonkin kaupunkilegendan mukainen määritelmä. Todellisuudessa kun täällä näitä mäkiä on huomattavasti enemmän. Aina yhtä pätevä tietolähde Wikipedia listaa kaupungissa olevan 50 mainitsemisen arvoista kukkulaa. Tuon listan toiseksi korkein on nimeltään Twin Peaks, korkeutta meren pinnasta on 280 metriä. Kyseessä on nimensä mukaisesti kaksihuippuinen mäki. Autotie kiertää kahdeksikkoa huippujen ympäri, ja tien varressa on suosittu näköalapaikka, josta on kieltämättä mahtavat maisemat kaupungin yli. Kun kiipeää parikymmentä metriä tieltä ylös huipulle, on 360 asteen esteetön näkymä toisaalla San Francisco Bayn puolelle, ja toisaalla Tyynelle valtamerelle. Ja mitä kaikkea muuta niiden väliin sitten mahtuukin. Huiput ovat suoraan kaupungin pääkadun, Market Streetin linjalla.Komean mäen laelle on sitten laitettu ruma ja ihan tolkuttoman iso kolmerunkoinen linkkimastoviritys, Sutro Tower. Se on kaupungin pisimmälle näkyvä maamerkki.

_DSC0090

Meillä on ollut asunto Twin Peaksin pohjoisrinteellä tuossa kolme katua Sutro Towerista alaspäin nyt kaksi kuukautta. Maisemat kotoa ovat sitä luokkaa, että niihin voisi vaikka tottua.

_DSC0182Parvekkeelta etuvasemmalle näkyy Golden Gate -silta ja Tyynimeri, etuoikealla näkyy kaupungin keskusta sekä San Francisco Bay. Mereltä nousee silloin tällöin sankka sumu, joka peittää ison osan alapuolella näkyvää kaupunkia. Täällä Twin Peaksissa ollaan yleensä sumun yläpuolella, ja täältä näkee sumun selkeän rajan hyvin. Alla olevat kuvat on otettu meidän parvekkeelta.

_DSC0306

_DSC0712

Myös Alcatraz on hyvin näkösällä meidän parvekkeelta katsottuna._DSC0092

Twin Peaks on todella mukava ja rauhallinen asuinalue, jossa on hienoja isoja taloja maisemapaikoilla. Keskustan kaduilla vaeltavat pummit eivät jaksa kiivetä tänne mäelle. Poliisin tilaston mukaan viime kuukausilta tällä seutukunnalla oli kaksi hälytystehtävää, molemmat nekin metelöinnistä julkisella paikalla. Valitettavasti tällä viikolla on kuitenkin edessä muutto. Tämä asunto otettiin vain väliaikaisratkaisuksi, jotta saadaan ajan kanssa etsittyä itsellemme uusi asunto. Tämä asunnon etsintä onkin sitten taas ihan oma tarinansa, siitä joskus toiste enemmän. Monenkirjavien vaiheiden jälkeen löysimme uuden asunnon, niin, Twin Peaksista, tällä kertaa mäen toiselta laidalta.

Muuttaessamme tänne päätimme olla ostamatta autoa. Fillarit saisivat luvan riittää. Tänne on matkaa keskustasta sellaiset 6-7 km, eli ihan fillarimatka. Siihen pientä lisähaastetta tuo kaiken aikaa jatkuva, ja loppumatkasta jyrkkenevä ylämäki. Nousua meille tulee sellaiset 200 metriä, ja tuolla matkalla ei ole montaakaan metriä alamäkeä. Eli sellainen 45-60 minuutin ylämäkiajo kelpaa jo liikuntasuorituksesta.

Uuden kämpän haussa yksi kriteeri oli, että ei tarvitsisi kiivetä ihan näin paljon ylämäkeä päivittäin. No, tämä kriteeri ei sikäli täyttynyt, että nousua tulee lähes metrilleen yhtä paljon, kun tännekin. Bussi tosin tulee sinne ihan viereen, tänne kun joutuu bussipysäkiltäkin könyämään vielä 65 metriä vertikaalinousua. Jos tulee nyt kotiin metrolla, niin ylämäkeä on patikoitavana metropysäkiltä 115 vertikaalimetriä, eli viitisen metriä enemmän kuin Näsinneulan ulkoilmatasanteen korkeudelle.

Advertisement

One Comment Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Castro – reissussa.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s