Northstar, Lake Tahoe

Northstar, Lake Tahoe

Meillä oli vuokramökki kahdeksi yöksi Tahoen Cityn tuntumassa järven pohjoisrannalla. Marin työkaverit olivat organisoineet sen, mutta koska heidän lähtönsä San Franciscosta perjantaisen työpäivän päätteeksi venyi suunnitellusta, minä kävin noutamassa avaimen, ja menin mökille edeltä. Mökillä oli kyllä WLAN, mutta sen salasana oli minulla sähköpostissa, ja mökki oli täysin radiosguggassa. Piti siis lähteä ajelemaan autolla ympäriinsä, ja toivoa, että jostain lähistöltä löytyisi kenttää. Lopulta sitä löytyi, ja sain sanan myöhemmin tulevalle porukalle, että avain on jo haettu.

Aamulla ajettiin kahdella autolla parinkymmenen minuutin matka Northstar -nimiseen keskukseen. Liput oltiin ostettu jo etukäteen netistä. Jätin Marin ja varusteet lippuluukkujen lähistölle, ja kävin viemässä auton parin kilometrin päässä olevalle parkkipaikalle, josta oli bussikuljetus. Tällä välin Mari kävi lunastamassa netistä ostetut liput lippuluukulla.

Päivän varustuksen säätämisessä oli sikäli pieni ongelma, että hanska ei mahtunut vasempaan käteen siinä olleen kipsin vuoksi. Niinpä viritin buff-huivista ja nailonisesta tarvikepussukasta siihen korvikkeen.

DSC_0320

Päivän laskut piti ottaa hiukan rauhallisemmin lääkärin määräyksestä. Porukassamme oli aloittelevia lumilautailijoita, jotka halusivat aluksi mennä lasten rinteeseen, joten vauhti ei ollut päätä huimaava. Ensimmäinen parikymmentä minuuttia meni laskiessa lasten hiihtokoulurinnettä. Yhden laskun. Ja rinne ei ollut edes kovin pitkä. Laskimme Marin kanssa suuren osan päivästä kaksin.

Northstarin rinteet olivat erityisesti keskuksen takaosassa oikein mukavia, suht pitkiä, vaihtelevia ja väliin jyrkkiäkin. Täällä metsä oli paljon Squaw Valleytä tiheämpää, joten offarilaskun mahdollisuudet eivät ole niin hyvät, eivätkä lumiolosuhteetkaan sitä paitsi tällä kertaa puoltaneet sitä lajia. Eikä lääkäri.

Iltapäivästä aurinko lämmitti etelän puolen rinteet niin, että lumi muuttui taas paikoin ihan liisteriksi, mikä aiheutti telemarkeilla hiukan lisäjännitystä touhuun. Yhtäkkiä kun meinasi olla nokallaan kesken kaiken suksen vaan lakatessa luistamasta. Päivän laskut tuli kuitenkin laskettua lääkärin määräyksen mukaisesti kaatumatta.

 

 

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

  1. Mari sanoo:

    Northstar oli oikein mukava paikka.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s