Boreal, Lake Tahoe

Sunnuntain hiihtopaikaksi oli valittu Boreal. Pieni keskus Truckeesta hiukan kohti Sacramentoa. En ihan täysin ymmärtänyt keskuksen valintaa, mutta en nyt sitten lähtenyt vailla parempaa tietoa vastustamaan Marin työkavereiden tekemää päätöstä. Kai sitä nyt päivän laskisi vaikka missä, kunhan lunta on. Liput olivat tänne selkeästi halvemmat kuin isoihin keskuksiin ja porukan aloitteleville lautailijoille näissäkin rinteissä oli tekemistä.  Korkeuseroa oli arviolta saman verran kuin Himoksella ja hissejä oli 5 kpl.

_DSC0934

Rinteet olivat kuitenkin sinänsä ihan kivoja ja vaihtelevia, vaikka lyhyitä olivatkin. Laskettiin vaan lounastauolle asti. Lääkärin määräystä tuli tänäkin päivänä toteltua, eikä peukalo ottanut lisävauriota. Eilisestä viisastuneena olin jättänyt toisen sauvan kokonaan pois, kun en sitä kuitenkaan voinut käyttää. Puolilta päivin alkoi ennustuksen mukaisesti vesisade. Meillä oli autossa kesärenkaat, joten en halunnut ottaa riskiä siitä, että pitäisi ajella jäätyneillä tienpinnoilla näillä korkeuksilla. Oli nimittäin ennustettu lumirajan laskevan reilusti tätä alemmas iltapäivästä.

Parkkipaikalla tutustuttiin pikaisesti alueen historiaan yhden patsaan muodossa. Joku Norjan poika Telemarkista oli toiminut Kalifornian ja Nevadan välisen reitin posteljoonina pari sataa vuotta sitten. Oli ollut kuulemma kova jätkä. No, ei kai se kaikilta onnistu hiihdellä yksikseen Sierra Nevadan mäkien yli. Mutta että telemarkia on siis harrastettu täällä jo muinoin.

Ajettiin Marin kanssa kuitenkin vielä takaisin Truckeehen, muu porukka lähti kohti San Franciscoa. Truckeessa oli nimittäin urheilukauppa, joka myi telemarkvälineitä. Marille piti saada uudet monot. Sellaiset sieltä pitkällisen ja vaiherikkaan sovitussession lopulta tulikin ostettua.

Boreal oli selvästi pienin tähän mennessä käymistäni Lake Tahoen ympäristön laskettelukeskuksista. En oikein keksi mitään perustetta, jolla voisin sitä suositella ainakaan vähääkään yhtä päivää pidemmäksi ajaksi. Ei siinä sinänsä mitään muuta vikaa ollut, mutta lähistöllä on kuitenkin useita paljon parempia paikkoja.

Saattoi olla, että tämän talven laskut oli sitten siinä. Näitä tämän teeman juttuja tuli nyt kirjoiteltua useampi peräkkäin, mutta ei tämä elämä täällä kuitenkaan pelkästään hiihtoa ole ollut. Laitoin nämä tarinat nyt tänne, jotta eivät unohdu. Kunhan ehdin, niin kirjoitan muista aiheista enemmän. Esimerkiksi tämä täkäläinen lääkärisysteemi kaikkine vakuutuskoukeroineen on ihan oma tarinansa.

 

Advertisement

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s