Halloween

on

Tätä amerikkalaisuuden ilmentymää juhlittiin viime viikonloppuna. Ja niitä juhlia oli kyllä monin paikoin valmisteltu varmasti viikkokaupalla. Jo pari viikkoa ennen Halloweenia alkoi talojen ikkunoihin ja pihoihin ilmestyä kaikenmaailman luurankoja ja koverrettuja kurpitsapäitä, sekä hämähäkinseittiä jäljittelevää valkoista ”jotain”.

Halloween
Täällä on vissiin joka tyypillä luuranko kaapissa. Se kaivetaan sieltä sitten Halloweenin alla ja laitetaan näytille talon kuistille tai ikkunaan.
20161021_200955
Tervetuloa peremmälle, toivottelee kuistin nurkasta tällainen mörökölli.
Halloween
Tämän asunnon erkkeri-ikkuna oli muutettu Halloween teeman mukaiseksi kauhujen näyttelyksi jo lokakuun toisella viikolla. Ottaessani tätä kuvaa huomasin sivusilmällä pientä liikettä viereisessä ikkunassa. Tämän huoneiston asukki oli vetänyt päähänsä jonkun pahan näköisen lateksinaamarin, ja tarkkaili ääneti ja liikkumatta avoimen ikkunan ikkunalautaan nojaten minua.

Sitä vaan mietin, että asuminen tuossa kämpässä on varmsti ollut oikein miellyttävää noiden parin viikon ajan, kun valot välkkyy olohuoneessa, ja pihan puskaan piilotetusta kaiuttimesta kuuluu hoilotusta.

Halloween San Francisco
Tämä parivaljakko papukaijansa kanssa näyttää istuneen tuolla penkillä jo pidemmän tovin.

 

Toisin kuin Suomessa vielä monesti, Halloween-naamiaiset eivät ole pääasiassa vain lasten touhua. Työpaikoilla porukka kulki kaikenmaailman naamiaisasuissa jo koko viikon, ja loppuviikolla järjestettiin työpäivien päätteeksi erilaisia juhlia ja asukilpailuja.

Lauantai-iltana kävimme Castrossa katselemassa menoa ja meininkiä aikuisten Halloween-kekkereissä, joita on mainostettu valtakunnan parhaiksi. Kadut olivat täynnä väkeä, ja kaikilla oli hyvä meno. Ja poikkeuksena siihen, jos vastaava olisi tapahtunut Suomessa, niin täällä porukka ei ollut mitenkään humalaista.Halloween

Eipä ole tullut ennen nähtyä aikuisilta sellaista panostamista naamiaisasuihin. Asut olivat teemaltaan yllättäen ihan kaikenkirjavia. Ei siis ainoastaan jotain kurpitsa- tai kauhuinspiroituja. Castrossa kun oltiin, niin toki sekaan mahtui lastenkutsuille sopimattomia asujakin. Jos nyt oli asuja lainkaan.

Halloween Castro
Täkäläinen Paljastaja Karppanen haukkaamassa välipalaa. Kaikki naamiaisasut eivät olleet ihan niin ilmeisiä, että ne olisi jo kymmenien metrien päästä erottanut naamiaisasuksi.
Castro
Suurin osa Castron nurkilla olleista naamiaisasuista ei itseasiassa mitenkään liittynyt juuri Halloweeniin. Jos siis oletetaan, että siihen liittyvät asut olisivat jotain hirviö- tai kauhusuuntaisia. Tässäkin ollaan liikkeellä sonnustautuneina San Francsco 49ers’ien peliasuhin tai chearleaderiksi, ja poseerataan supermanin kanssa. Tuon taustalla kurkkivan herrasmiehen asu ei myöskään liity Halloweeniin. Sama ukko kuljeskelee pitkin Castroa vuodenajasta riippumatta samassa asuassa.
20161029_230757
Myös tuo stay-up sukkiin, knalliin ja luurankoon pukeutunut ukko on nähty useamminkin Castron kaduilla tuossa asussa, paitsi ilman luurankoa.
Halloween
Pellet ja Donald Trumpit olivat suosittuja hahmoja. Tämä kaveri yhdistu ne molemmat.

Varsinainen Halloween-päivä, eli lokakuun viimeinen, oli maanantaina. Tuolloin oli sitten lasten ”karkki tai kepponen” -juttujen vuoro. Itse olin tuolloin illansuussa kotona, mutta Mari kertoi katselleensa töistä tullessaan, kun naamiaisasuisia lapsia oli omakotitaloalueiden kadut täpö täynnä, ja monien autotallien ovet auki. Niissä sitten lapset kävivät kerjäämässä karamellia.

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Castro – reissussa.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s